Utazós blog, kevésből messzire

Lo-Fi Wanderers

A stoppolásról, avagy a kényelmetlen érzésektől az „aha-élményig” #3. Dress-code

2017. december 09. - lofiwanderers

Norbi

Fontos kérdés ez is. Túlzásba nem szeretném vinni a dolgot, de érdemesnek gondoltam kitérni néhány apróságra Egyszerű mégis fontos dolgokról esik pár szó, amik javíthatják esélyeinket.

1. A napszemüveg kérdése:

az én meglátásom, hogy amennyire csak lehet, kerüljük.  Persze ha kell, akkor kell, ha hunyorgunk és fintorgunk mellé az nem túl bizalomgerjesztő. A szemkontaktus felvétele fontos dolog, sok autós is törekszik erre. Egyébként is érdemes a bent ülők jelzésit, amennyire tudjuk figyelni.  Előfordul, hogy sokáig várakozunk már valahol, de gesztikuláló jelzéseket kapunk, melyeknek általában ez a jelentésük: „bocs, csak ide jöttem”, sajnos nem férsz be, rövidesen beszállnak hozzám”, „céges kocsi, ne haragudj”. Ezek a visszajelzések azt jelentik, az emberek ezen a helyen alapvetően segítőkészek, rövidesen akad valaki, aki elvisz.  Ha mindenki fapofával néz maga elé és kerüli a szemkontaktust, akkor baj van.

2. Világos ruhák.

Ezt tényleg nem ereszteném bőre. Fekete kapucniba burkolózva nyilván kisebb az esély. Mondjuk a full fehér sem jó, könnyen koszolódik. Jobb, ha például „sportosan elegáns” figurát veszünk fel, persze mindenkinek meg van az egyéni stílusa, a lényeg az ápolt ábrázat. És igen, a szakáll is lehet ápolt. Ha pedig zenekaros felsőben stoppolunk, jó eséllyel megállnak nekünk más, a szubkultúrába tartozó egyének, akikben szimpátiát ébresztettünk.

3. Ne legyünk málhás szamarak.

Két hátizsákkal, három szatyorral, külön hűtőtáskával és egy gurulós bőrönddel maximum a reptéri transzfer áll meg, vagy egy tehertaxi. Persze mindig van, aki megszán, stoppoltam már biciklivel is, ha úgy hozta a sors, de ne szúrjunk ki magunkkal. Egyébként is nehéz a sok cuccra figyelni. Mosni is tudunk útközben, erre rengeteg lehetőség adott: hostel, couchsurfing, mosoda, ártézi kút.

4. Láb higiénia.

Jól válasszunk cipőt. Legyen alkalmas némi gyaloglásra, nyilván évszaknak megfelelő legyen, de amennyire csak lehet, szellőzzön. Előfordulhat, akivel utazunk szállást kínál, vagy couchsurfingre adtuk a fejünket, ne hozzuk magunkat kellemetlen helyzetbe.
259976_183398288381340_6416625_n.jpg
Kecskemét főtér, első a tisztaság
5. Nem dress-code, de fontos, hogy úgy is nézzünk ki, mint aki tényleg szeretne tovább menni. Ha unjuk is a helyzetet már eléggé és dühösek vagyunk esetleg, azt ne kommunikáljuk kifelé. Ne vágjunk fancsali képet, ne üljünk le az út szélére (vendéglátásban, ügyfélszolgálaton dolgozók előnyben). A mosolygás jó, kis humort is lehet a dologba csempészni, de azért ne csináljunk magunkból vásári majmot se. Párban ez is könnyebb.
És hogy miért jó párban stoppolni, arról majd a következő stoppos bejegyzésben... :)
48269_10201116798795855_176328010_o.jpg
vidáman mosolygok, gerjesztve a bizalmat, hiszen még csak 3 órája állok a 40 fokban

A bejegyzés trackback címe:

https://lofiwanderers.blog.hu/api/trackback/id/tr7313199369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása